Predavanja

3 glavni hekerski napadi v času COVID-19

Gorazd Božič
SI-CERT
Petek, 12.06.2020
11:30 - 12:00
O predavatelju

Obdelava osebnih podatkov - v praksi

Predavanje se osredotoča na obdelavo osebnih podatkov v podjetju s poudarkom na uporabi ključnih dokumentov obdelave. V okviru predavanja bomo spoznali osnove obdelave osebnih podatkov, ki so ključne pri načrtovanju obdelave osebnih podatkov v projektu. V drugem delu predavanja pa se bomo posvetili tipičnim dokumentom (med drugim tudi politiki zasebnosti in pravilniku o obdelavi osebnih podatkov), ki spremljajo obdelavo osebnih podatkov in si ogledali uporabo teh dokumentov v praksi.

Ana Antunićević
Consilium, pravno svetovanje, Ana Antunićević s.p.
Petek, 12.06.2020
11:00 - 11:30
O predavatelju

Penetration testing IoT devices

IoT devices are literally on our doorstep – in last few years we have witnessed an increasing number of vendors, and Telco’s entering the smart home market.
This market has huge potential as IoT devices have an opportunity to really increase the customer’s life quality: starting from remote monitoring, scheduled air conditioning all the way to door, smoke and other sensors that can even save life.
However, at the same time, the risk from remote attackers was never bigger as all these devices are not only interconnected but also quite often available on the Internet.
In this presentation Bojan will go through the methodology and interesting results of a penetration test of various IoT devices.
The penetration test covered all components of a state-of-the-art IoT setup (internal and external cameras, various sensors and thermostats, local control gateway as well as web and mobile management applications).
The results might be shocking (or not, depending on what you expected)!

Bojan Ždrnja
INFIGO IS d.o.o.
Petek, 12.06.2020
09:00 - 09:30
O predavatelju

SIEM in PAM - pomoč pri izboljšanju informacijske varnosti

Miha Jurgec
LANCom d.o.o.
Petek, 12.06.2020
10:00 - 10:30
O predavatelju

Stanje informacijske varnosti 2015-2019 s predstavitvijo kritičnih ranljivosti v organizacijah

V današnjem svetu elektronskega poslovanja so informacijski sistemi neločljivo vpeti v poslovanje podjetij. Zanesljiv, dobro upravljan in varen informacijski sistem je ključnega pomena za dolgoročno uspešnost podjetja. Namreč, s kompleksnostjo in raznolikostjo informacijskih sistemov narašča možnost zlorab podatkov, težje jih je tudi odkrivati. Da bi se lahko ustrezno zaščitili, moramo najprej definirati dejansko izpostavljenost podjetja kibernetskim napadom oz. skrite ranljivosti, ki ogrožajo varnost podatkov, omogočajo ti. ransomware napade, ipd. V vlogi izkušenega preizkuševalca informacijskih tehnologij, vam bomo predstavili nekatere bistvene varnostne pomanjkljivosti, o katerih smo v SIQ Ljubljana v zadnjem letu najbolj pogosto poročali. Izpostavili bomo prepoznane trende in varnostna neskladja, ki so značilne pretežno za finančne institucije, izvajalce bistvenih storitev (kritična infrastrktura) in naše priporočene ukrepe za njihovo odpravo.

Branko Miličević
SIQ Ljubljana
Petek, 12.06.2020
09:30 - 10:00
O predavatelju

Zagotovite si varnost "mehkih" podatkov s sistemom CRM

• "Mehki" podatki o strankah iz zvezkov, preglednic in glav zaposlenih so vredni zlata
• 360° pregled nad strankami, potencialnimi kupci, dobavitelji in vsemi stiki
• Kako vzpostaviti jasen pregled nad povpraševanji in povečati prodajo?
• Zakaj se boste morali znebiti Outlook in Google koledarjev?

 

Uroš Žohar
INTERA d.o.o.
Petek, 12.06.2020
10:30 - 11:00
O predavatelju
25.5.2022, Ljubljana

Za udeležence je dogodek BREZPLAČEN!

Dogodek je BREZPLAČEN za vse končne uporabnike,
ki niso ponudniki IKT ali pravnih ali arhivskih storitev za podjetja in imajo vsaj 5 zaposlenih v oddelku informatike.

Srebrni sponzorji

Bronasti sponzorji

Medijski sponzorji

Obveščamo vas, da so bili naši pogoji poslovanja posodobljeni.
Sprememba se nanaša na člen »Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja«. Zaradi nepredvidenih dogodkov, kot je tudi trenutna epidemija koronavirusa, si pridržujemo pravico, da posamezna izobraževanja odpovemo ali spremenimo termin oz. način izvedbe (online izvedba).

Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja
Organizator si pridržuje pravico do odpovedi posameznega izobraževanja, delavnice, dogodka, seminarja ali spremembe terminov oz. načina izvedbe (namesto osebne izvedbe dogodka, izvedba dogodka preko spleta ali na drug način, pri čemer se ključna vsebina in obseg dogodka ne spreminjata oziroma se prilagodita glede na spremembo, npr. zamenjava predavatelja, prilagoditev urnika ipd., vendar se ohrani enakovredna kakovost izvedenega dogodka). Zavezuje se k obvestilu prijavljenim najkasneje en delovni dan pred predvidenim pričetkom izobraževanja oz. takoj, ko prejme novico o morebitnih izrednih dogodkih, ki so razlog za spremembo/odpoved. V primeru odpovedi izobraževanja s strani organizatorja, organizator, morebitno že vplačano kotizacijo, brezobrestno povrne v roku štirinajstih dni od obvestila o odpovedi ali pa omogoči stranki, da kotizacijo porabi za druge izdelke ali storitve. V primeru spremembe načina izvedbe ostanejo plačila v veljavi, v primeru spremembe termina pa ima udeleženec možnost odpovedati udeležbo iz utemeljenih razlogov po določbi Odpoved s strani udeleženca ali pa se odjaviti na način v rokih, ki jih predvideva določba Odjava udeleženca. 

Celotni pogoji poslovanja so dostopni tukaj: https://poslovanje.pogoji.si/tos/29xyi0o

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.