Spoznajte predavatelje

Andrej Kranjc

POŠTA SLOVENIJE d.o.o.

Predavanje:
Kdaj smo pripravljeni na selitev opreme v računalniški (podatkovni) center?

Sreda, 14.10.2020
10:20 - 10:30
O predavanju
 

Andrej Kranjc, zaposlen na Pošti Slovenija v Diviziji IKT rešitev. Skupaj z ekipo strokovnjakov iz Pošte Slovenije svetuje podjetjem na področju varnega shranjevanje podatkov ali v Podatkovnih centrih, ki jih ima Pošta Slovenije preko 900 m2 ali v obliki oblačnih storitev (npr. AzureStack na Pošti Slovenije). Sodeluje tudi pri ostalih informacijskih rešitvah, ki jih Pošta Slovenije ponuja na trgu (E-arhiv, Oblačne storitve, Digitalni podpis…).

Borut Šosterič

ARHIDES d.o.o.

Predavanje:
Podatkovni center iz druge plati

Sreda, 14.10.2020
09:45 - 10:00
O predavanju
 

Borut Šosterič se v podjetju Arhides ukvarja z načrtovanjem in izgradnjo pasivne komunikacijske infrastrukture, podatkovnih centrov, področjem IoT in vodenjem projektov. Posebno pozornost posveča optimizaciji električnega in termičnega okolja, v katerem deluje strojna oprema, povezovanju podatkovnih centrov ter varnosti in zanesljivosti delovanja informacijskega okolja.

Boštjan Košir

ADVANT d.o.o.

Predavanje:
Breaking news!

Sreda, 14.10.2020
09:15 - 09:30
O predavanju
 

Boštjan Košir, vodja tehnične podpore Advant d.o.o. in akreditirani Uptime Institute ATS specialist, se že več kot 15 let ukvarja s sistemi vodenja in nadzora ter z načrtovanjem podatkovnih centrov. Svoje delo na področju podatkovnih centrov posveča predvsem problematiki načrtovanja sodobnih podatkovnih centrov z vidika razpoložljivosti, zagotavljanja primernih delovnih pogojev za vgrajeno računalniško opremo (napajanje in hlajenje), energijske učinkovitosti ter vodenja in nadzora sistemov podatkovnih centrov.

Boštjan Lavuger

NTR INŽENIRING d.o.o.

Predavanje:
Peta generacija, danes tukaj

Sreda, 14.10.2020
09:00 - 09:15
O predavanju
 

Boštjan Lavuger se že več kot 15 let ukvarja s problematiko računalniških centrov. Na Pošti Slovenije je vodil izgradnjo še vedno enega največjih računalniških centrov pri nas. V tem času je kot svetovalec, projektant ali vodja projekta sodeloval pri snovanju in izvedbi več kot 30 projektov različnih računalniških centrov v Sloveniji. Od leta 2009 je zaposlen v podjetju NTR Inženiring, v Mariboru. V zadnjem času se posveča problematiki zagotavljanja delovanja računalniških centrov s poudarkom na obvladovanju delovnih procesov in nadzorom nad vso potrebno infrastrukturo.

Branko Jovanović

ADVANT d.o.o.

Predavanje:

Branko Jovanović je bil leta 1998 soustanovitelj podjetja ADVANT d.o.o. iz Ljubljane, katero danes velja za eno vodilnih slovenskih podjetij na področju infrastrukture podatkovnih centrov. V zadnjih 15 letih je za večja slovenska podjetja in državne ustanove vodil številne projekte načrtovanja in izgradnje podatkovnih centrov.
Znanje in izkušnje prenaša s predavanji na različnih strokovnih konferencah, posvečenih tej temi. Bil je tudi avtor in predavatelj prvega izobraževanja na temo "Projektiranje infrastrukture sodobnih računskih centrov" za pooblaščene inženirje pri Inženirski zbornici Slovenije.
Končal je študij računalništva in informatike na Moskovskem inštitutu za energetiko, kjer si je leta 1995 pridobil diplomo doktorja znanosti s področja računalništva in informatike. Tekoče govori slovensko, angleško, rusko in srbsko.

Branko Miličević

SIQ LJUBLJANA

Predavanje:
Stanje informacijske varnosti 2015-2019 s predstavitvijo kritičnih ranljivosti v organizacijah

Sreda, 14.10.2020
11:15 - 11:30
O predavanju
 

Branko Miličević je diplomiral s področja informacijske varnosti na Fakulteti za varnostne vede z diplomskim delom o varnosti finančnih mobilnih aplikacij. Ima široko tehnično znanje na področju kibernetske varnosti, ki ga dokazuje z opravljenimi certifikati ISACA CSX, CREST CPSA in RPT ter OSCP. Na SIQ Ljubljana tako izvaja najzahtevnejše varnostne preglede, kjer se dodatno posveča raziskovanju ranljivosti v spletnih in mobilnih aplikacijah, pisanju exploitov in vzvratnem inženirstvu zlonamerne kode.

Gorazd Božič

SI-CERT

Predavanje:
3 glavni hekerski napadi v času COVID-19

Sreda, 14.10.2020
12:15 - 12:45
O predavanju
 

Gorazd Božič je vodja nacionalnega odzivnega centra za omrežne incidente SI-CERT (Slovenian Computer Emergency Response Team). Odzivni center SI-CERT v okviru javnega zavoda Arnes od leta 1995 dalje preiskuje vdore v računalnike, okužbe z računalniškimi virusi in pomaga uporabnikom pri raznovrstnih drugih zlorabah na internetu, tudi preko programa ozaveščanja varninainternetu.si. Med letoma 2000 in 2008 je Gorazd Božič predsedoval evropski skupini odzivnih centrov TF-CSIRT in je predstavnik Slovenije v upravnem odboru Evropske agencije za omrežno in informacijsko varnost ENISA.

Igor Bistričić

TELEMACH d.o.o.

Predavanje:
Izzivi pri energetskem upravljanju data centrov

Sreda, 14.10.2020
10:10 - 10:20
O predavanju
 

Je izkušen podjetniški arhitekt s 25 letnimi izkušnjami na področju IT in informacijsko-varnostnih tehnologij.
Specializiran je za razvoj in vzdrževanje infrastrukture in programske opreme, organizacijo procesov, načrtovanje in inženiring informacijskih sistemov.
Poleg tega ima Igor zaradi izobrazbe in poklicne kariere poglobljeno znanje o vodenju skupin, načrtovanju in upravljanju projektov, oblikovanju proračuna, načrtovanju virov, oceni in analizi tehnologije ter oblikovanju izvršnih načrtov.

Matjaž Miškec

RITTAL d.o.o.

Predavanje:
Rittal VX IT sistemska ohišja

Sreda, 14.10.2020
09:30 - 09:45
O predavanju
 

Matjaž Miškec je vodja prodaje v podjetju Rittal d.o.o. Tu je zaposlen vse od ustanovitve podjetja leta 1998. V tem obdobju je skupaj s svojimi kolegi spoznaval slikovit razvoj IT infrastrukturne opreme. Njihovim poslovnim partnerjem svetuje pri izbiri učinkovite in po najnovejših smernicah in zahtevah ustrezne IT opreme, ki jo ponuja podjetje Rittal iz Nemčije.

Miha Jurgec

LANCom d.o.o.

Predavanje:
SIEM in PAM - pomoč pri izboljšanju informacijske varnosti

Sreda, 14.10.2020
11:30 - 11:45
O predavanju
 

Saša Jušić

INFIGO IS d.o.o.

Predavanje:
Getting the (real) value out of Managed Security Services

Sreda, 14.10.2020
11:00 - 11:15
O predavanju
 

Saša graduated in 2001 at the Faculty of Electrical Engineering and Computing, University of Zagreb. He was employed in the Department of Electronic Systems and Information Processing (ZESOI) as an associate on information security projects. At the Faculty of Electrical Engineering and Computing he managed and actively participated in numerous projects related to planning, testing and assessment of information systems security. Since 2006, he continues his professional career as a senior information security consultant for INFIGO IS. During his professional career, he demonstrated a special interest for security vulnerabilities detection, exploitation and prevention techniques. Within INFIGO IS, Saša is in charge of development and planning of information security technical services, such as penetration tests, forensic analysis, security incident solutions and similar. Saša is a certified information systems auditor (CISA), and also a certified information security specialist (CISSP and CompTIA Security+). Saša has 15 years of experience as an information security expert/consultant.

Vinko Božič

SOCOMEC SICON d.o.o.

Predavanje:
Novi standardi za modularne UPS

Sreda, 14.10.2020
10:00 - 10:10
O predavanju
 

Vinko Božič, po izobrazbi magister elektrotehnike. Zaposlen v skupini Socomec kot razvijalec trgov in tehnična podpora za področje Nemčije, srednje in vzhodne Evrope.
Ukvarja se s sistemi in napravami za napajanje brez prekinitev (UPS), usmerniki, razsmerniki, statičnimi preklopnimi stikali, generatorji in hibridnimi sistemi napajanja.
V začetku je vodil prenos tehnologije proizvodnje UPS naprav - v okviru tega je delal v različnih oddelkih partnerskega podjetja Sicon v Italiji. V nadaljevanju je organiziral delo skupine za tehnično podporo prodajnih in poprodajnih aktivnosti za področje srednje in vzhodne Evrope.
V času delovanja v okviru Socomec-Sicon je objavil nekaj strokovnih člankov, s področja zanesljivega napajanja brez prekinitev.
Prva zaposlitev v podjetju Iskra mikroelektronika, kjer je v začetku deloval kot strokovni sodelavec za področje zanesljivosti in na koncu vodil laboratorij za kakovost in zanesljivost. V tem okviru usposabljanje v ZDA za področje mikroelektronskih tehnologij. Analiziral je zanesljivost delovanja mikrovezij, ugotavljal vzroke za nedelovanje in v sodeloval z razvojem in proizvodnjo ter predlagal spremembe za povečanje izplena in funkcionalnosti. Objavljal članke na temo metod za analize odpovedi, projektiranja vezij.

25.5.2022, Ljubljana

Za udeležence je dogodek BREZPLAČEN!

Dogodek je BREZPLAČEN za vse končne uporabnike,
ki niso ponudniki IKT ali pravnih ali arhivskih storitev za podjetja in imajo vsaj 5 zaposlenih v oddelku informatike.

Srebrni sponzorji

Bronasti sponzorji

Medijski sponzorji

Obveščamo vas, da so bili naši pogoji poslovanja posodobljeni.
Sprememba se nanaša na člen »Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja«. Zaradi nepredvidenih dogodkov, kot je tudi trenutna epidemija koronavirusa, si pridržujemo pravico, da posamezna izobraževanja odpovemo ali spremenimo termin oz. način izvedbe (online izvedba).

Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja
Organizator si pridržuje pravico do odpovedi posameznega izobraževanja, delavnice, dogodka, seminarja ali spremembe terminov oz. načina izvedbe (namesto osebne izvedbe dogodka, izvedba dogodka preko spleta ali na drug način, pri čemer se ključna vsebina in obseg dogodka ne spreminjata oziroma se prilagodita glede na spremembo, npr. zamenjava predavatelja, prilagoditev urnika ipd., vendar se ohrani enakovredna kakovost izvedenega dogodka). Zavezuje se k obvestilu prijavljenim najkasneje en delovni dan pred predvidenim pričetkom izobraževanja oz. takoj, ko prejme novico o morebitnih izrednih dogodkih, ki so razlog za spremembo/odpoved. V primeru odpovedi izobraževanja s strani organizatorja, organizator, morebitno že vplačano kotizacijo, brezobrestno povrne v roku štirinajstih dni od obvestila o odpovedi ali pa omogoči stranki, da kotizacijo porabi za druge izdelke ali storitve. V primeru spremembe načina izvedbe ostanejo plačila v veljavi, v primeru spremembe termina pa ima udeleženec možnost odpovedati udeležbo iz utemeljenih razlogov po določbi Odpoved s strani udeleženca ali pa se odjaviti na način v rokih, ki jih predvideva določba Odjava udeleženca. 

Celotni pogoji poslovanja so dostopni tukaj: https://poslovanje.pogoji.si/tos/29xyi0o

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.